Indflytning

Tidspunkt

Tidspunktet for indflytning aftales med lederen. Det er mest praktisk, hvis du har mulighed for at flytte ind på en hverdag. Hvis du flytter ind i en weekend er det ikke altid personalet kan svare på alle de spørgsmål der måtte være.
Du og dine pårørende sørger selv for selve flytningen.

Indretning

Din nye bolig er dit hjem – og personalets arbejdsplads, når de skal hjælpe dig. Det skal gå op i en højere enhed, så du føler dig hjemme, og personalet kan udføre deres arbejde sikkerhedsmæssigt korrekt.
Du skal tage dine egne møbler med – bortset fra klædeskab, seng og madras, som plejehjemmet stiller til rådighed. Der skal være plads til eventuelle hjælpemidler i lejligheden, men ellers må den indrettes efter din smag. Af hensyn til din sikkerhed fraråder vi tæpper på gulvene
Der er plads til service og kaffemaskine i køkkennichen. Hvis du ønsker det, kan du ved henvendelse til personalet få en kogeplade til køkkennichen.

Praktiske oplysninger

Bibliotek

Det er muligt at lave en ordning med Ringkøbing Bibliotek. Hver måned bytter de bøger, lydbøger osv. efter dit ønske.

Fodpleje

Fodpleje er for egen regning. Efter behov kommer der en fodplejer i huset. Har man diabetes skal man benytte en statsautoriseret fodterapeut for at få tilskud.

Forsikring

Du opfordres til at tegne en indboforsikring ved indflytning.

Frisør

Den lokale frisør er villig til at komme og klippe her på hjemmet Frisør er for egen regning, men vi hjælper gerne med at bestille tid.

Fysioterapi

Der kan ydes fysioterapeutisk behandling efter henvisning fra egen læge.

Fødselsdag

Vi hejser selvfølgelig flaget. Fødselaren kan bestemme middagsmenuen i samarbejde med køkkenpigerne Køkkenet sørger for lagkage til eftermiddagskaffen for alle beboere.

Der kan bestilles mad til nogle få gæster efter aftale med køkkenpigerne.

Gæster

Der er ingen besøgstid. Gæster kan komme som de har lyst til og de kan købe kaffe og kage. Der kan også bestilles varm mad til middag. Bestilling af mad skal helst ske i god tid. (gerne et par dage i forvejen) Som beboer bestemmer man selv hvornår og af hvem man ønsker besøg.

Hvis du ønsker at have overnattende gæster i lejligheden, er det vigtigt at personalet har mulighed for at hjælpe dig med den pleje du skal have, hele døgnet. Vi har 1 gæsteseng som kan lånes.

Ønsker du at holde en fest kan du låne kælderlokalet. Hvis du ønsker at låne kælderen, har du selv ansvaret for al det praktiske med duge, borddækning (der er service til ca. 45 personer), opvask mm. Maden kan bestilles udefra, der er et anretter køkken i forbindelse med festlokalet.

Hjælpemidler

Personlige hjælpemidler tildeles ud fra en individuel vurdering. Det er de sagsbehandlende terapeuter i kommunen der i dialog med beboeren og personalet vurderer behovet for hjælpemidler. Har du fået udleveret hjælpemidler derhjemme, skal de flyttes med.

Højtider

Vi fejrer juleaften og nytårsaften. Der er mulighed for at invitere gæster til begge aftener. Vi opfordrer til, at gæsterne hjælper med serveringen. Skal du ud af huset disse aftener, skal der bestilles transport ca. 1½ måned i forvejen, hvis dine pårørende ikke selv kan hente og bringe.

Læge

Ved indflytning her på Holmbohjemmet beholder du din egen læge. Hvis du ikke har læge i Ringkøbing vil vi anbefale at du skifter til en af lægerne i Ringkøbing, da de øvrige læger ikke kommer på sygebesøg på Holmbohjemmet grundet for stor km afstand. Hvis du kan klare at komme ind til lægen, kan du få gratis TAXA kørsel frem og tilbage. Som personale har vi ikke mulighed for at ledsage beboerne til læge, speciallæge eller anden behandling.

Medicin og håndkøb

Medicin er så vidt muligt doseret fra apoteket. Ellers er det sygeplejersker og assistenter som foretager doseringen og bestiller medicin efter behov. Håndkøbsprodukter bestiller personalet i samråd med beboeren på Ringkøbing Apotek og der er mulighed for at betale over PBS.

Nødkald

På plejehjemmet findes et trådløst nødkaldeanlæg. Du kan få en trykknap enten som halskæde eller som armbånd. Nødkaldet skal bruges ved tilfælde hvor du har behov for akut hjælp.

Rygning

Du eller dine gæster må gerne ryge på din stue, hvis du tillader det. Rygning er dog ikke tilladt, når personalet arbejder hos dig. Der skal luftes ud 30 min. før, du skal have hjælp af personalet, hvis der er røget i din bolig.

Tandlæge

Egen tandlæge / tandtekniker kan benyttes eller man kan blive tilmeldt omsorgstandpleje, hvis man ikke har mulighed for at komme til tandlægens praksis.

Telefon

Du kan få installeret en telefon i lejligheden på egen regning.

TV

Antenneafgift er inkluderet i huslejen. For at se TV kræver det at du har et digitalt TV. Du kan se alle licens og gratis kanaler. Ønsker du eks. TV 2 henviser vi til, at der kan tegnes boxer abonnement. Tv-licens er ikke inkluderet i huslejen. Der kan søges om 50% nedsættelse af licensen - se mere om licensnedsættelse her.

Tøj

For at sikre at dig tøj kommer retur efter vask, skal det mærkes med lejlighedsnummer. Nr. mærker der skal sys i kan fås ved henvendelse til personalet. Det gælder også når du køber nyt tøj.

Økonomi

Beboerne står selv for økonomien - eventuelt med hjælp fra pårørende. Du opbevarer selv penge, værdigenstande og personlige papirer på eget ansvar. Dine pårørende opfordres til at opbevare, hvad du ikke selv ønsker at administrere. Plejehjemmet har ikke mulighed for at hjælpe med at opbevare kontanter, administrere økonomien eller betale regninger. Vi anbefaler, at de faste udgifter betales via Betalingsservice, og at opbevaring af kontanter i lejligheden begrænses til et mindre beløb.